BabyDorm Pillow

28 customer review(s) Write your review
SimoNatal BabyDorm®

New

SimoNatal’s BabyDorm pillow has been specially designed to protect the baby's head against deformations of the skull while sleeping on their back as recommended by doctors.

More details

In stock

 • I up to 6 kg (baby weight)
 • II from 6 kg (baby weight)

41,95 €

This pillow allows the head to preserve its natural round and prevents flattening (flat head). The back of the head is positioned in a hollow so as to prevent any pressure from the mattress. In addition, BabyDorm keeps the baby on his back while sleeping, minimizing the risk of sudden infant death syndrome.
 
It is during the first year that the head of the infant grows the most. If during this period, the head is always placed on the same side, the pressure on the very soft skull can result in flatness. Natural and balanced growth of the skull is thus impeded.
 
By using the BabyDorm pillow, the infant's head rests in a small hollow on a membrane without sinking into the pillow. The pillow holds the head evenly away from the mattress. This design neutralizes the pressure of the hard mattress on the relatively heavy head, and prevents any flattening of the sides or the back. The head is evenly formed around the skull, and small distortions disappear.
The manufacturer Simonatal advises not to use the BabyDorm pillow for babies sleeping on their stomachs (prone position).
 
Features of the BabyDorm pillow
 
• Recommended by physiotherapists / osteopaths, midwives and pediatricians in Germany
• Used with the treatment of the KISS/KIDD syndrome of in infants (misalignment of the cervical vertebrae)
• Promotes the recommended back sleeping position
• Breathable material, regulates the temperature, ideal for allergy sufferers 
• Material is 100% cotton, certified according to Oeko-Tex standard 100
• Inside padding made of polyester beads (hollow fiber)
• Dimensions: 34 x 30 x 8 cm (size II)
• Washable at 60 ° C
 
The BabyDorm pillow is available in two sizes, depending on the weight of the baby:
 
• BabyDorm I for babies weighing up to 6 kg
• BabyDorm II for babies weighing more than 6 kg
 
Possibility of adding extra filler if necessary for the two sizes (when the back of the head grows and starts resting on the mattress). 
 
Attention: the BabyDorm pillow comes without a pillow case. Please do not forget to order a BabyDorm pillow case.
Rating 
28.05.2017

ik stond echt versteld!

ik kocht het babydorm kussen met het idee "baat het niet, dan schaadt het niet"... ik had de geweldige reviews gelezen, maar was toch nog erg kritisch. Na 3 weken zie ik echt een flinke verbetering in de afplatting van mijn zoontjes hoofd. Hij is nu 15 weken oud en zijn hoofd is al een stuk boller. Ik ben erg blij! Ik raad dit product aan. Niet twijfelen. Het werkt echt!

  Rating 
  14.04.2017

  BabyDorm kussen

  Wij gebruiken dit kussen sinds onze dochter 2 maanden oud is, en haar hoofdje was na een paar weken zichtbaar minder plat aan de achterkant. Ze slaapt er ook 's nachts op (en slaapt de hele nacht door).

   Rating 
   23.03.2017

   Erg blij!!

   Na het lezen van vele postieve reacties , kussen met 8 weken aangeschaft en erg tevreden. Mijn zoontje slaapt voornamelijk op zijn rug, ook in de ochtend. De kussen zelf durf ik niet in de nacht te gebruiken, tot heden ook alleen overdag gebruikt en zeer tevreden met het resultaat. Binnen een maand is zijn afgeplatte hoofdje grotendeels hersteld. Ga er van uit dat het over een maand niet meer te merken is.

    Rating 
    19.03.2017

    Snelle levering en betrouwbare shop en product

    Snelle levering

     Rating 
     14.03.2017

     Geeft snel resultaat!

     We zijn blij dat we dit kussentje in Nederland hebben kunnen aanschaffen! Onze zoon ontwikkelde in de eerste weken afplatting. Naast oefeningen van de fysio en dit kussentje zag de fysiotherapeut dat na 4 weken er al behoorlijke vooruitgang was. Ze zei: 'het is fors afgenomen, ga zo door!' Ik weet zeker dat het kussen daar veel aan heeft kunnen doen en ik kan hem zeker aanbevelen! Inmiddels zijn we 2 maand verder en onze zoon slaapt er nog steeds mee. Het is veilig!
     De fysiotherapeut wilde zelfs graag een kopie meenemen van het foldertje dat we erbij kregen, om zo andere ouders eventueel te kunnen verwijzen naar dit artikel.
     Twijfel je? Niet doen, ik weet zeker dat je er baat bij hebt.

      Rating 
      14.03.2017

      Erg tevreden

      Wij zijn heel tevreden over het kussentje. Ons dochtertje heeft een redelijk afgeplat hoofd en we zijn het kussentje gaan gebruiken met ongeveer 4,5 maand. Daarvoor hadden we een zijligkussen, maar daar wurmde ze zich steeds uit en lag dan alsnog op haar achterhoofd. We begonnen met grootte I, omdat ons dochtertje nog geen 6 kilo was. Daarna moesten we al snel overstappen op grootte II. Achteraf had ik denk ik meteen grootte II gekocht, gezien de prijs en de verzendkosten. Ze ligt heerlijk rustig op het kussentje en kan ook op haar zij liggen. Wij zijn totaal niet bang voor verstikking o.i.d. Het kussentje is daar veel te licht en stevig voor. Het hoofdje van ons dochtertje begint er veel mooier uit te zien. Had dit kussentje veel eerder willen ontdekken.

       Rating 
       11.03.2017

       Handig kussentje

       Wij hebben dit kussen besteld omdat onze zoon een afplatting heeft. Wij gebruiken dit kussen tijdens het spelen in de box of in de kinderwagen. Niet in bed, puur omdat ze dat zelf niet aandurven.

       Dit kussen is een goede aankoop geweest. Onze zoon is nu boven de 6 kilo dus misschien gaan we maat 2 bestellen.

        Rating 
        11.03.2017

        Babydorm kussen

        Ik kreeg op het cb te horen dat mijn zoontje van 10 weken een afgeplat hoofdje kreeg. Ik wilde dit echter niet en las op een mama groe0 op facebook ovee dit. Heb het meteen besteld en zijn hoofdje gaat al weer ronder worden van achter. Hij slaap er heerlijk op ooo gewoon in zijn bedje snachts. Ze kennen zich niet verstikken erin. Ik vind het een super ding. Zijn voor keuringshouding is veel minder geworden!! Super raad het iedereen aan.

         Rating 
         21.12.2016

         Kussen

         Pas na vijf maanden kwam ik bij dit product terecht en heb hem toen meteen besteld. Ons zoontje had namelijk ook een steeds platter wordend achterhoofdje door het vele slapen. Tijdens het slapen onmogelijk om zijn hoofdje te draaien want hij lag het liefst omhoog te kijken en sliep dus ook zo. Na een dag zagen wij al dat het onderaan al weer ronder werd. Omdat hij in de nacht zo lekker doorsliep er wel voor gekozen om de uren dat wij zelf sliepen en geen toezicht hadden op hem het kussen te verwijderen uit bed. Misschien daardoor niet het meeste eruit kunnen halen maar dat voelde voor ons prettiger. Wel fijn product verder

          Rating 
          16.12.2016

          Aanrader

          Bij ons tweede kindje, hebben wij dit kussentje preventief gebruikt aangezien onze eerste zoon een behoorlijk plat hoofde had. Aan te raden om ervoor te zorgen dat dat er genoeg ruimte is voor het kussentje in het bed zodat het niet gaat schuiven. Resultaat is dat onze zoon een prachtig mooi rond hoofdje heeft!

           Rating 
           15.12.2016

           Super kussen

           Tijdje geleden dit kussen besteld op aanraden van de fysio.. mijn zoontje zat in de ernstige categorie (meting van zn hoofdje) van afplatting. Na een paar dagen zag ik al resultaat ik zag z'n hoofdje weer wat ronder worden, na anderhalf week dit kussen gebruikt te hebben zat hij inmiddels al in de milde categorie. Zo blij dat we dit kussen hebben aangeschaft ten eerste omdat de afplatting snel zichtbaar minder werd en ten tweede z'n voorkeurshouding werd minder.

            Rating 
            15.12.2016

            Werkt super, al na paar dagen resultaat!

            Waarom afraden als een product gewoon super goed werkt?!
            Bij onze dochter ontstond door serieuze voorkeurshouding al vrij snel na de geboorte een afplatting aan de linkerkant. Na enkele dagen op het Babydorm kussen zagen wij echt al resultaat, zo fijn! Inmiddels heeft ze weer een prachtig rond bolletje en we hoeven het opvolgkussen vanaf 6 maanden niet eens te gaan gebruiken. *ze heeft ook osteopatie en fysiotherapie gehad, waardoor de voorkeurshouding wat minder werd, maar het grootste deel van de dag ligt een baby toch op het hoofdje te slapen, en het gaf ons een gerust gevoel dat het niet verder zou afplatten.

             Rating 
             14.12.2016

             Heel blij mee!

             Snelle levering en heel snel resultaat! Na enkele weken fysio weinig vooruitgang in de afplatting. op aanraden van de fysio Babydorm aangeschaft en na enkele dagen zag ik al vooruitgang. Superblij met de aanschaf van dit kussen!

              Rating 
              06.07.2016

              Oma van YOTI

              Zeer doeltreffend voor de vorm van het hoofdje !!! Onze kleindochter haar hoofdje is mooi gevormd dank zij het kussentje !!!

               Rating 
               06.07.2016

               Ondanks de tegenstrijdige artikelen online zijn wij ontzettend b

               Online wordt veel geschreven dat een kussen wordt afgeraden, omdat er het risico is op stikken wanneer het kindje draait. Zelfs op de sites van allerlei medisch specialistische sites wordt het gebruik van een kussen zoals deze afgeraden. Osteopaten raden het echter allemaal aan. Zo ook de onze en gelukkig hebben wij naar hem geluisterd. Onze dochter moest even wennen aan het kussen, maar we zagen na een week direct resultaat. Haar achterhoofd was ronder geworden. Daarnaast was haar voorkeurszijde minder dominant geworden, hetgeen resulteerde in een beter houding van haar nekje. Een nacht was ze met haar gezicht in het kussentje gedraaid, maar dat heeft haar alleen maar wakker gemaakt. Ze kon gewoon veilig door ademen.

               Wij zijn zeer tevreden met het kussen en blij dat we alle commentaren online niet hebben gevolgd en geluisterd hebben naar onze osteopaat. Gewoon doen dus als je niet wil dat je kindje een platte kop heeft.

                Rating 
                16.05.2016

                Kussen

                Heel goed kussen! Ligt er op in zijn park, hij draait niet meer zo op zij langs 1 kant.

                 Rating 
                 14.05.2016

                 Babydorm kussen

                 Ik ben super tevreden. Foto in park toen ik ermee begonnen ben en nu zo een maandje later... . Ik ben dolgelukkig dat ik het gekocht heb. Ik was een beetje bang voor verstikking maar dochtertje blijft er mooi op liggen. Indien ze zichzelf toch verlegd, verlegd ze het kussentje zelf doordat het niet veel weegt.

                  Rating 
                  12.05.2016

                  Helemaal blij mee...werkt goed!

                  Ons zoontje had bij 8 wkn al een heel plat achterhoofd ineens...dus wij hebben toen een kinder fysio via de HA ingeschakeld op aanraden van 't consultatieburo ...zij kwam met deze kussen als tip en had daar ook goede verhalen over gehoord ...en wij hadden ook andere berichten van cjz gelezen die het afraden...maar wil alles proberen...beter dan helmpje....en nu ruim 4 wkn in gebruik en z'n hoofdje is al helemaal niet zo plat meer...de fysio zei zelfs dat ze denkt dat er weer lichtelijk een bolling zou kunnen komen...echt opgelucht zijn we...hij slaapt er op...en dat gaat supergoed!...heel blij mee!

                   Rating 
                   12.05.2016

                   Babydorm kussen

                   Ik ben zeer tevreden over dit kussentje... Ik heb bij gebruik m'n zoon z'n koppie ronder zien worden.. Ben er dan ook superblij mee na maat 1 nu ook maat 2 aangeschaft .. Hij slaapt er heerlijk op!!

                    Rating 
                    12.05.2016

                    Erg tevreden over baby dorm kussen

                    Ik heb toen mijn zoontje 7 weken was een baby dorm kussen aangeschaft. Inmiddels is hij ruim 4 maanden en hij ligt er nog steeds op. Het heeft -in combinatie met de fysiotherapie, die overigens in elke basisverzekering zit en volledig wordt vergoed- erg geholpen aan het terugvormen van zijn hoofdje! Ik zou het kussen dan ook zeker aanraden. Het kan zeker in de eerste maanden geen kwaad voor de baby en heeft erg veel geholpen! Een tevreden klant!

                     Rating 
                     02.05.2016

                     Super

                     Na alle adviezen zelf op zoek gegaan en dit kussen besteld. Zijn hoofdje is helemaal bijgetrokken en dat echt alleen door dit kussen. Ik was ook wat huiverig maar dit was nergens voor nodig.

                      Rating 
                      09.10.2015

                      Babydorm kussen

                      Mooi product. Ik had er 1 te leen gekregen, maar die was niet goed meer volgens de osteophaat, smiddags voor 17 uur besteld en de volgende dag al in huis! Perfect!

                       Rating 
                       20.04.2015

                       BabyDorm Kussen

                       platte hoofd van mijn dochter is helemaal weg gegaan! super kussen!

                        Rating 
                        03.04.2015

                        Babydorm kussen:

                        snelle levering en baby ligt heerlijk

                         Rating 
                         02.04.2015

                         Baby dorm

                         Fijn kussen tegen afplatten hoofdje.

                          Rating 
                          02.04.2015

                          De Oplossing!

                          Ik heb een babydorm kussen besteld en zag na een aantal dagen al verandering. Tot die tijd had ik van alles geprobeerd maar dit is de oplossing geweest al die tijd. Mijn baby slaapt er heerlijk mee en het is ook tegelijk tegen de afplatting de beste oplossing!

                           Rating 
                           02.04.2015

                           Super kussen

                           baby slaapt fijner en langer wat een rust

                            Rating 
                            02.04.2015

                            babydorm kussen

                            goed product en hier te verkrijgen. goede service en snelle levering

                             Write your review

                             Write a review

                             BabyDorm Pillow

                             BabyDorm Pillow

                             SimoNatal’s BabyDorm pillow has been specially designed to protect the baby's head against deformations of the skull while sleeping on their back as recommended by doctors.